sobota, 26 października 2013

Weekendowe zestawienie

Czyżby wreszcie? Czyżby? Zielono, lokalnie, świadomie? Do tego miejmy nadzieję smacznie i ciekawie. Tak zapowiada się W Gruncie Rzeczy. Oby! Po zawodzie Veg Deli już wolimy sobie niczego nie obiecywać. Po prostu pójdziemy - stestujemy.
Prócz tego znów atakują foodtrucki, degustacja oliwy, duża pokusa w Krakowie i kilka innych pomysłów na weekend.






W Gruncie Rzeczy OTWARCIE
17:00
W Gruncie Rzeczy / Hoża 62
"Już w najbliższą sobotę drzwi naszego lokalu otworzą się dla Was na zawsze =)
To dla nas wielka chwila, więc i impreza musi być z pompą!
Gry plan jest taki:
- startujemy o 17 z muzyką, zabawą i lampką powitalnego wina dla każdego!
- za barem będą na Was czekały dwie propozycje z naszego menu do wyboru: Burak Burger z majonezem i warzywami lub zestaw pysznych przekąsek. Każda opcja w cenie 10 zł =) 
ZAPRASZAMY!"
info/źródło: https://www.facebook.com/events/594371983954803/?ref=5





Spot Food Trucków
13:00 – 20:00
Polska 33
"Jesień w pełni, koło food trucków powinno się robić coraz bardziej pusto. 
Tak jednak nie jest. Dlatego pomyśleliśmy że będziecie mieli ochotę się spotkać i zjeść coś dobrego. 
Miejsca jeszcze nie znamy przydało by się jakieś zadaszenie na wypadek deszczu, tylko dach musi być wysoko :)"
źródło/info: https://www.facebook.com/events/598612543513566/?previousaction=join&source=1

Degustacja toskańskich oliw by Tomasz Michalec
16:00
SZTUKI / Szpitalna 6
"Tomek Michalec i Sztuki&Sztuczki zaprezentują Państwu toskańskie oliwy Extravergine z regionów: Colline di Firenze, Chianti, Colline di Arezzo i Colline di Siena.
Wprowadzimy Państwa we wspaniały świat oliw, pokażemy jak rozpoznawać ich wady i zalety. Zaprezentujemy w jaki sposób oliwki, symbol pokoju i dobrobytu, zmieniają się w płynne złoto oliw Extravergine.
Degustacja odbędzie się 27.10.2013 o godzinie 16h00 w Klubie-restauracji Sztuki&Sztuczki przy ul. Szpitalnej 8A, w Warszawie. Koszt: 80zł od osoby. Liczba miejsc ograniczona.
Zapraszamy do zapisów na degustację toskańskich oliw: 
dora@citydoping.com
Telefon: +48509903301"
info/źródło: https://www.facebook.com/events/1374678336105042/?ref=22

Warsztaty slodkokwasna.pl - kuchnia wietnamska
12:30
Studio Bitambutam / Żegańska 1a
"Program:
1. przywitanie uczestników
2. kilka słów, o tym co i jak w kuchni wietnamskiej
jakie przyprawy, jakie dodatki, i czym i w czym przyrządzamy
3. smażymy tofu, a później je marynujemy na drugi dań
4. przygotowujemy składniki, zwijamy nem ran i smażymy
5. zjadamy, chętni będą mogli zwoje dzieła sfotografować (bedzie stanowisko z oswietleniem)
6. gotujemy ryż i smażymy danie tofu z warzywem
7. zjadamy i chętni fotografują
8. przygotowujemy farsz z wołowiny, zawijamy w liście la lot i grilujemy, a później zjadamy
8. deser: wietnamska kawa, pytania (jeśli prowadzący będzie potrafił odpowiedzieć)
9. pomoc w sprzątnięciu"
info/źródło: https://www.facebook.com/events/206432929527965/?ref=22

KRAKÓW / Najedzeni Fest! JESIEŃ
11:00 – 18:00
FORUM Przestrzenie / Marii Konopnickiej 28, 30-302 Kraków
"Zapraszamy Was na drugą edycję krakowskiego festiwalu kulinarnego Najedzeni Fest!, która odbędzie się w niedzielę, 27 października 2013 roku w salach bankietowych hotelu Forum w Krakowie. Festiwal skierowany jest do wszystkich osób, które pasjonują się jedzeniem, czy to zawodowo, czy w zaciszu domowej kuchni."
info/źródło: https://www.facebook.com/events/486436928130199/?ref=ts&fref=ts





Coś dla Piotra Ogińskiego z Top Chef Polska
Dni kuchni kaukaskiej na Muranowie
Klukovka / Al. Jana Pawła II 45a lok. 46
"Ruszamy na Kaukaz! Przynajmniej kulinarnie. Od najbliższego czwartku do niedzieli zapraszamy was na pyszności z Gruzji, Armenii, a także Dagestanu :) Nie zabraknie oczywiście lokalnej muzyki oraz alkoholi. Wielu z Was próbowało już gruzińskiej czaczy, win oraz piw. Ale to nie koniec. Śledźcie profil, bo na bieżąco będziemy informować o potrawach i innych niespodziankach :) No i oczywiście zapraszajcie znajomych :) Assa!!!"
info/źródło: https://www.facebook.com/events/584748378227408/

Udanego!:D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz