sobota, 8 grudnia 2012

Weekend

Dokarmiacie? jeśli nie to zawsze możecie zacząć. Co prawda mija kilka tygodni, zanim na stałe ptaki wbiją sobie w pamięć "where's the food", ale wobec wszech okrywającej bieli myślę, że nie pogardzą nowym/widocznym źródłem pożywienia. Karmniki można dostać nawet na BioBazarze. Tylko pamiętajcie: jak już zaczniecie to musicie pociągnąć temat aż do wiosny. Maluchy będą na Was zdane, będą kalkulować trasy na podstawie tego, że mogą u Was zjeść. Nie ma nic gorszego niż brak systematyczności. Jeśli nie jesteście pewni to lepiej nie zaczynać. I nie, spleśniały chleb wcale nie jest najlepszym pokarmem, słonecznik będzie już przydatniejszy.
Ale... do rzeczy, sprawdźcie co dzieje się w weekend.
Zacznijmy od info, że wystartował Kraken rum bar, który miejmy nadzieję pozytywnie zapełni pustkę po Tekturze. Wpadajcie/testujcie/dajcie znać!

Co do imprezy/wydarzeń...
SOBOTA:
Sobota o 10:00 – Niedziela o 20:00
Już w najbliższą sobotę możesz obudzić swoje zmysły obcując z obiektami zaprojektowanymi przez Studio Rygalik objadając się najlepszym warszawskim pieczywem unurzanym w złotej oliwie i tłoczonym na zimno oleju rodzimej produkcji.
Spotkaj się z nami w ciągu 2 dni i weź udział w naszym programie:
10.00 Śniadanie w formie bufetu – 25 zł/talerz
11.00 Jerzy Nogal (nasz rewelacyjny kucharz) pokaże Wam jak zrobić samemu masło. Specjalnie dla tego warsztatu przywiezie śmietanę ze swojej ukochanej wsi. Będziec
ie mogli zabrać świeże kawałki masła do domu.
13.30 Producenci oliwy organicznej opowiedzą jak się ją robi i jak działa na nasze zmysły
15.00 Upieczemy razem chleb
Przez cały dzień będzie można spotkać się z przyjaciółmi, jeść i pić, kupić znakomitą oliwę i olej, aby wykorzystać je później zarówno do celów spożywczych jak i relaksacyjnych ;)
A o 12.00 w niedzielę odbędzie się prezentacja Studia Rygalik, czyli jak to się dzieje, że z myślenia o oleju powstają meble.

re:wizje sztuki 6 l Dla kogo sztuka? l 7-8.12.2012r.
7 grudnia o 18:00 – Dzisiaj o 23:00więcej na: https://www.facebook.com/events/372990929457148/

NIEDZIELA:
Wesołe Gotowanie z Kasią
11:00
W niedzielę 9 grudnia zapraszamy na warsztaty kulinarne dla dzieci w wieku 6-14 lat pt. "Wesołe Gotowanie z Kasią"
Planujemy pieczenie różnych ciasteczek w fantazyjnych kształtach.
Zrobimy kolorowy sałatkowy zegar Mądrej Sowy i wyczarujemy zabawne ludki z jajek.
Na koniec wielka uczta. Będzie pysznie i wesoło.
9grudnia 11.00 start
cena 30zł os.
Zapisy i informacje: kasia@gogreen.pl / tel. 504 750 611
bagno food & wine ul. Bagno 2, Warszawa / tel. 22 620 22 77
więcej na: 
https://www.facebook.com/events/465498026821265/

OCH! BAZAR! gwiazdkowy
    11:00 – 17:00
Zapraszamy na kolejną edycję targowiska OCH! BAZAR! 
Tym razem *** gwiazdkowy***
Szukasz prezentów pod choinkę dla rodziny, najbliższych czy dla siebie? Masz ochotę na zimowe, zakupowe szaleństwo? Wnętrza klubu Znajomi Znajomych, czyli Wilcza 58a, to właśnie adres, pod który warto przyjść!!
Kolejny raz wyszukaliśmy dla Was lokalnych, polskich projektantów, którzy pozostają w idei slow fashion i chcą podzielić się z Wami swoimi oryginalnymi, wyjątkowymi i jedynymi w swoim rodzaju pomysłami handmade.
więcej: 
https://www.facebook.com/events/409754455758985/

MIKOŁAJKI W DSH. "Odpal" z nami choinkę!
11:00 – 18:00
Własnoręczne zdobienie pierników (gwarantujemy masę słodkich wrażeń i zapachów), wyczarowywanie z papieru reniferów, choinek i pawich oczek, a z patyczków – „prawdziwych” Mikołajów i bałwanków. To tylko cześć świątecznych atrakcji, jakie Dom Spotkań z Historią przygotował na Dzień Świętego Mikołaja dla dzieci i rodziców (11:00-15:00). Momentem kulminacyjnym zabawy jest wspólne „odpalenie” choinki (15:00) i odśpiewanie kolęd.
Po południu (16:00-18:00) dorosłych zapraszamy na „Pieczone gołąbki” – komedię z 1966 roku prezentowaną w ramach cyklu filmowego „Kino, kawa i Warszawa”, a dzieci na „zimowe opowieści” i bajki z rzutniku „Ania”.
więcej: https://www.facebook.com/events/107326699434045/



Fisz it! w BASENIE - Świąteczny Market Przedmiotów Wyjątkowych
11:00 – 18:00
W przedwojennej architekturze, o nowoczesnej przestrzeni, w BASENIE, pierwszej warszawskiej pływalni, w którym zamiast wody swoje wyjątkowe projekty przedstawią twórców z pasją
W imprezie weźmie udział ok. 100 młodych projektantów i marek cieszących się już uznaniem na rynku m.in.: Agi Jensen Desig, Madox, Risk.made in Warsaw, KOWALSKI, Piotr Czachor, Szare Pudełko, Kreatywna Kasia, Viola Lee czy Muffin-Wear.
więcej na: https://www.facebook.com/events/212974542170780/

i 7 już edycja Przetworówwięcej na: http://www.przetworydesign.com/info/


CAŁY WEEKEND:
Jarmark Bożonarodzeniowy
który potrwa aż do początku roku.
Dzisiaj o 09:00 – 16 grudnia o 19:00
Dla wszystkich odwiedzających przygotowaliśmy moc atrakcji, m.in.:

- bogatą i atrakcyjną ofertę handlową – 60ciu wystawców z różnym asortymentem świątecznym, regionalnym i nie tylko;
- punkty degustacji specjałów regionalnych;
- punkty gastronomiczne na świeżym powietrzu;
więcej: https://www.facebook.com/events/495101617201068/


Poza Warszawą -> Poznań
KULINARNE CZARY - MARY
Niedziela/12:00
Platinum Palace Residence
W programie dnia: wypieki i dekoracje pierników, teatrzyk,
maszyna do baniek mydlanych, kolędowanie, zabawy z pomocnikami Św. Mikołaja,
przygotowanie prezentów dla rodziców i dziadków, prezent dla każdego
dziecka.
Bilety dla dzieci 30 zł.
Lunch Menu dla rodziców: Tylko 39 zł za dwa dania.

MODA NA WIDELCU #3 // PATOTEJ NA TACZAKA 20
12:00 – 18:00Modowe zakupy przy kawie i ciachu Kilkanaście niezależnych polskich marek podanych na talerzu. // ciuchy // dodatki // biżuteria // zabawki // gadżety //niedziela 9 grudnia, godz. 12:00-18:00

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz