wtorek, 11 grudnia 2012

ŚWIĄTECZNA KOLACJA WEDŁUG MENU DAISUKE MORI- 13-14 GRUDNIA

Bagno Food&Wine zaprasza:
"Mamy nadzieję, że w czwartek (13.12.2012) oraz w piątek (14.12.2012) dołączysz do Nas w restauracji BAGNO FOOD&WINE aby świętować ten magiczny okres przedświąteczny. Specjalnie dla Państwa, zaprosiliśmy do Nas wybitnego Szefa Kuchni DAISUKE MORI, dzięki niemu możemy zaoferować Państwu specjalne świąteczne menu. Szef Kuchni w smakowity sposób przybliży nam włosko-francuskie smaki. Specjalnie dla gości Naszej Restauracji Daisuke Mori stworzył pięcio - daniowy zestaw, do którego dobraliśmy wyjątkowe wina.
KONIECZNA REZERWACJA, CAŁKOWITY KOSZT KOLACJI TO 125ZŁ (zawiera Vat).
REZERWACJA: 22 620 22 77
For reservations, please call 22 620 22 77 / 664-999-024
13,14 GRUDNIA
ZAPRASZAMY OD GODZINY 18:30, kolacja zaczyna się o 19:00
MIEJSCE: "BAGNO FOOD&WINE" UL. Bagno 2, Warszawa, 50m od stacji Metro Świętokrzyska
5- DANIOWE MENU DLA JEDNEJ OSOBY - 125 ZŁ
Bagno food & wine 22 620 22 77
Menu
Amuse bouche:
Śledź marynowany, mus chrzanowy, sałata z zielonego jabłka i selera


Przystawka:
Ekologiczne jajko poche, piperade, chipsy parmezanowe


Mała zupa:
Klasyczne consome z wołowiny, ravioli z grzybami leśnymi

Ryba:
Confit z dorsza, risotto limonkowe, oliwa bazyliowa

Danie główne:
Duszone policzki wołowe w czerwonym winie, mousseline z ziemniaków w aromacie z czarnych trufli


Deser:
Parfait z gorzkiej czekolady, quatre epices, kompot malinowy
więcej wrażeń -> tu!

Daisuke Mori
Born in 1982 Ehime, JAPAN. He has worked at the prestigious restaurants including "Tokyo Enoteka Pinchiorri" Ristorante, Chateau Restaurant "Joel Robuchon", and "Signature" (one Michelin star) at 6-star Mandarin Oriental Hotel. After, Moved to France in 2007, he has worked as a Chef de partie at "Taillevent" in (two Michelin star). He moved to Poland in 2010, and now living in Poznan."
link do wydarzenia na facebooku: http://www.facebook.com/events/309438415823372/
ul. Bagno 2
00-112 Warszawa

226202277
info@bagno2.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz