sobota, 22 czerwca 2013

Pomysły na weekend!

Wspólne przedsięwzięcie warszawskich multitapów, krakowski festiwal, coś smacznego w książkach, oraz zielone na Jazdowie, weekend!


Uroczyste otwarcie i inauguracja Warszawskiego Szlaku Piwnego
"Zapraszamy na nasze oficjalne otwarcie i bardzo ciekawą premierę piwną, która na razie pozostanie małą tajemnicą :-) Z okazji tak pięknego początku lata - razem z innymi multitapami - stworzyliśmy Warszawski Szlak Piwny - http://wawalove.pl/Warszawski-Szlak-Piwny-g9780/foto_55608 . Warszawa przestaje oficjalnie być piwną pustynią i zaczyna być rajem dla miłośników piwa. Niech żyje piwna rewolucja!"
info: https://www.facebook.com/events/629954510348037

Eat Beat JAPAN w Temacie Rzeka — dzień!
"Słońce w końcu wyszło, wiśnie w końcu przekwitły a Wy w końcu doczekaliście się kolejnej edycji EAT BEAT! Zakręciliśmy globusem i postanowiliśmy, że w tym roku będziemy prezentować kuchnie z różnych części świata.
Na początek JAPONIA. Zaprosiliśmy naszego przyjaciela FUMIO TANGA, który przyjedzie żeby zagrać i ugotować dla Was.
Będziemy serwować Zupy Miso, Japońskie Burgery — Teriyaki chicken & vege burgers, różnego rodzaju japońskie sałaty oraz przepyszne desery z kraju kwitnącej wiśni. 
Przygotujemy wam nasze wyobrażenie o kuchni japońskiej i Japoni jaką chcielibyśmy zobaczyć i usłyszeć."
info: https://www.facebook.com/events/510068735726178/




Kraków!
Najedzeni Fest! LATO
"Podczas festiwalu kulinarnego Najedzeni Fest! zamierzamy pokazać krakowianom najciekawsze inicjatywy kulinarne, w tym restauracje i bary, warte uwagi sklepy internetowe, kucharzy prowadzących warsztaty gotowania, blogerów i małych producentów. 
Chcemy zbudować życzliwą i radosną atmosferę sprzyjającą powstawaniu nowych projektów, łączeniu idei i ludzi wokół stołu. Festiwal jest miejscem, w którym pokazujemy, jak wielu ludzi pasjonuje się gotowaniem, ile smaków kłębi się nie tylko w restauracjach czy barach, ale w każdej najmniejszej kuchni."
info: https://www.facebook.com/events/259344614203884/




LITERATURA DLA KUCHAREK
"W festiwalową sobotę i niedzielę porozmawiamy o pragnieniach ducha i żołądka. 
Razem z Pawłem Bravo, Łukaszem Modelskim i Jarosławem Topolewskim porozmawiamy o czułości opisów kulinarnych wielkiej literatury. O kuchni nie będziemy jednak tylko mówić. Podczas spotkania szefowa kuchni Agata Wojda zaprezentuje swoje kulinarne wariacje. Na ucztę zapraszamy w sobotę, 22.06 o 16:30 do Opasłego Tomu PIW.
Łukasz Modelski i Anna Grabowska porozmawiają także o wadze posiłków w twórczości Karola Dickensa. Tych którzy chcą trochę podszkolić swoje kulinarne umiejętności zapraszamy na warsztaty. Niedziela 23.06, 17:00. Opasły Tom PIW.
W niedzielny wieczór, w towarzystwie przystawek i wina, przygotowanych przez Opasły Tom PIW porozmawiamy także o roli kulinarnych opisów. Łukasz Modelski i Michał Komar – autor „Wtajemniczenia” zdradzą nam, jak powstaje powieść odpowiedzialna kulinarnie. Zapraszamy na warsztaty oraz masterclass w niedziele, 23.06 o 19:00 do Opasłego Tomu PIW."
info: http://bigbookfestival.wordpress.com/tag/opasly-tom-piw/

Zielony Jazdów, sobota i niedziela, Le Targ w godzinach 11.00-18.00
"Zielony Jazdów - zielony piękny teren rozpościerający się przed Centrum Sztuki Współczesnej mieszczącym się w Zamku Ujazdowskim. Jest to druga edycja Zielonego Jazdowa. Zeszłoroczna cieszyła się ogromnym powodzeniem. Warszawiacy w każdy weekend lata mogą wypocząć na hamakach, leżakach i biorą udział w wielu warsztatach kulinarnych, artystycznych, wykładach, spotkaniach. Głównie w piatki i soboty uczystnicy warsztatów beda gotować korzystając z produktów pochodzących w duzej części od producentów Le Targu. Obok baru schowanego pod azjatyckim namiotem stanie scena do tańca, będzie kino plenerowe. Drugi pawilon jest zaprojekowany przez Avatar Architettura. Jest gdzie i jak wypocząć. :-) O sprzedaż smacznych produktów dba Le Targ. Stoły dla naszych producentów zaprojektowali i wykonali studenci ASP. Zapraszamy :-) 
Le Targ w godzinach 11.00-18.00"
info: https://www.facebook.com/events/1382355381979457/?ref=3

Udanego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz